Kezdőlap   |  Kapcsolat   |  Nyomtatás
2024.07.18. Csütörtök,  Frigyes napja van.
Bemutatkozas

Rólunk írták« Vissza

A válság megöli a lelket
A megyében a pszichiátriai gondozókon kívül Lullán működik egy bentlakásos szenvedélybeteg gyógyító, s Szabáson rehabilitációs intézet. A gondozottak 90 százaléka alkoholbeteg, a többi drog miatt kerül be.
Sonline, 2009. április 7.
Teljes cikk

Bajnai Gordon térképet adott a túlélőcsomaghoz
Somogy nyertese a fejlesztéseknek. Kaposvár városközpontja 1,1 milliárd, az egyetem 2,9 milliárd, a kórház 11 milliárd forintot nyert, kapott forrást a 67-es és 61-es út, a Lulla-Balatonendréd út, szállodák, vállalkozások tucatjai és csaknem 10 milliárd értékben kisiskolák - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök lapunknak adott interjújában.
Sonline, 2009. március 4.
Teljes cikk

Megmenekülnek a vállalkozók? Gigamentőöv a hazai cégeknek
Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítása Csurgón, a 67. sz. főút burkolat megerősítése, Lulla-Balatonendréd út építése, a barcsi nevelési és oktatási intézmény fejlesztése, igali integrációs iskolabővítés és a somogyjádi integrált mikrotérségi oktatási hálózat fejlesztése – néhány terv a 24 somogyi projektből. Ezek nagy részét várhatóan áprilisban és májusban indítják el.
Sonline, 2009. február 18.
Teljes cikk

Vizes számtan: sokszínűség a köbön
Jankó Gábor, a DRV Pr-vezetője elmondta: Tabon és térségében a cég által üzemeltetett közművek nagyrészt önkormányzati tulajdonban vannak. Főleg az egytényezős díjrendszert használják. A díjat a képviselő-testületek határozzák meg az üzemeltető javaslatára.
Az idei lakossági vízdíj Zalán, Bótapusztán, Lullán, Kisecsenyben, Sérsekszőlősön, Torvajon 337 forint köbméterenként.
Sonline, 2009. január 30.
Teljes cikk

Ifjú fizikusok versenyeztek Tabon
A tabi fizikaversenynek neves tudósok is vendégei voltak: Pálfalvi László, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa a 100 éve elhunyt Jeges Károly kísérleti fizikusról szólt. Újvári Sándor, az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat Fejér megyei csoportjának vezetője pedig a „Kóbor macskák„ címmel mutatott bet érdekes kísérletet. A diákok és a pedagógusok Lullán megnézték a helytörténeti kiállítást, amelyet Nagy Ernő pedagógus tárlatvezető mutatott be.
Sonline, 2008. december 23.
Teljes cikk

Nem tudtak megegyezni, kisajátítják az ingatlant
Pécsett nemrég írták alá a Balatonendréd–Lulla út támogatási szerződését. A Dél-dunántúli Operatív Program kiemelt projektjeként szereplő összekötő út 3,5 milliárd forintból épülhet meg 9650 méter hosszúságban. Elkészülése lehetővé teszi, hogy 2011-től a tabi kistérségből is gyorsabban elérhetik a Balatont, és bekapcsolódhatnak az M7-es autópálya vérkeringésébe.
Sonline, 2008. december 12.
Teljes cikk

Balatonendrédet munkához juttatja, bevételhez viszont nem az útépítés
Tavasszal megkezdődik a Lullát Balatonendréddel összekötő 10 kilométeres új út építése. A két zsáktelepülés kapcsolatát megteremtő, hálózati jelentőségű közlekedési vonal megépítéséről szóló támogatási szerződést aláírták az érintett településvezetők.
Sonline, 2008. december 7.
Teljes cikk

Körforgalom épül Tabon
A kiépítendő csomópont szervesen csatlakozik a Tab-Lulla közöti útszakasz felújításához, valamint az M7-es autópályára csatlakozást biztosító Balatonendréd-Lulla új, összekötőút megépüléséhez.
Sonline, 2008. november 29.
Teljes cikk

Út lesz Lulla és Balatonendréd között
Két zsáktelepülést köt össze, s egyúttal a Tabi kistérséget is jobban bekapcsolja a Balaton és az M7-es autópálya vérkeringésébe az a 9650 méteres új út, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. épít meg a közeljövőben. A fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program kiemelt projektjeként, 3,5 milliárd forintból valósulhat meg.
Somma, 2008. november 18.
Teljes cikk

Somogyi zsáktelepüléseket összekötő út épül
Új utat épít a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) két somogyi zsáktelepülés, Lulla és Balatonendréd között, ezzel a tabi kistérséget is jobban bekapcsolja a Balaton és az M7-es autópálya vérkeringésébe – tudatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn.
Magyar Nemzet, 2008. november 17.
Teljes cikk

Elzárt magyar kistelepülések kapcsolódnak be a vérkeringésbe az Unió segítségével
Két zsáktelepülést köt össze, s egyúttal a Tabi kistérséget is jobban bekapcsolja a Balaton és az M7-es autópálya vérkeringésébe az az új út, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. épít meg a közeljövőben. A számos előnnyel járó fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program kiemelt projektjeként, 3,5 milliárd forintból valósulhat meg.
stop.hu, 2008. november 17.
Teljes cikk

Kilencvenen kaptak munkát 24 településen
A kistérség 24 települése közül 20 csatlakozott a programhoz, amelyben december 31-éig foglalkoztatják a közmunkásokat. A legtöbb személyt (21 főt) Andocs, a legkevesebbet, mindössze egy munkanélkülit Lulla alkalmazza.
Sonline, 2008. október 7.
Teljes cikk

Nagyatádon cukrászüzem, Kadarkúton légibázis épül
Közmunkaprogramra Szentbalázs, Hajmás és Kaposgyarmat 2,5, Bőszénfa 4,5, Gálosfa 1,8, Mezőcsokonya és Újvárfalva 1,2, Sántos 1,8, Simonfa 3,4, Somogyjád, Várda, Edde, Alsóbogát, Bodrog, Osztopán, Juta 6,5, Zselicszentpál 2,6, Bábonymegyer, Kánya és Tengőd 2, Bedegkér 2, Lulla, Sérsekszőlős, Torvaj és Zala 2 milliót nyert. Hácson a szociális földprogramra egymilliót költhetnek.
Sonline, 2008. augusztus 28.
Teljes cikk

Erős nemzettel Európába
Lullán Sárdi Árpád, a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet az Emlékparkban rendezett Szent István napi ünnepen. Előtte a tabi művészeti iskola kamaraegyüttese adott térzenét. A műsor keretében a lullai dalkör tagjai énekeltek, ezt követően koszorúzásra került sor a kopjafánál. A hagyományoknak megfelelően Reizinger Károly polgármester községi kitüntetést adott át. A képviselőtestület döntése alapján Lulla Községért Emlékplakett elismerésben részesült Herencsár Lajos, aki önkéntes tűzoltóként, parancsnokként szolgálta a falut.
Sonline, 2008. augusztus 20.
Teljes cikk

Pál apostol útján jártak Lullán
Evangélikus hittantábort szervezett Lullán második alkalommal a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközség gyülekezete az anyagyülekezethez tartozó települések 38 hittanoktatásra járó diákjának.
Sonline, 2008. július 20.
Teljes cikk

Ablak a Tabra
Kinyitja a világot a tabi kistérség számára az a mintegy 3,5 milliárd forintos útépítés, amely során a közeljövőben megépítik a Lulla-Balatonendréd összekötő utat.
Sonline, 2008. június 6.
Teles cikk

Ötágú csomópontot alakítanak ki Tabon
– A rekonstrukciót indokolja, hogy 2011 végére elkészül az
M7-es útra csatlakozó Balatonendréd–Lulla összekötő út – mondta el Ratalics Árpád, a képviselő-testület pénzügyi és településfejlesztési bizottságának elnöke. – A tervek szerint a jövő év végére felújítják és korszerűsítik a Lulla–Tab összekötő utat. Ezért nélkülözhetetlen a csomópontban a közlekedésbiztonság fokozása.
Sonline, 2008. május 30.
Teljes cikk

Útfejlesztés: az első ötéves terv ötvenmilliárdért
Két éven belül bizonyosan megépül viszont a Lullát Balatonendréddel összekötő út, mely kinyithatja a tabi kistérséget a Balaton és az M7-es autópálya felé. A domborzati viszonyok miatt az alig tíz kilométeres út közel négymilliárd forintba kerül.
Sonline, 2008. május 27.
Teljes cikk

Evangélikus találkozó Bábonymegyeren
Bedegkér, Lulla, Torvaj, Tab, Somogymeggyes, Somogydöröcske és Bábonymegyer gyülekezeteinek tagjai, illetve a Pest megyei Péteri, Mende és Gyömrő településekről érkezett ötven tagú küldöttség vett részt az istentiszteleten.
2008. május 12.
Teljes cikk

Fedél alatt az akadályhajtás
A kéthelyi, de a Lovasakadémia SC színeiben versenyző Schmid végül megnyerte a vadászhajtást kategóriájában. Itt második lett a marcali Horváth Rajmund, harmadik pedig a villányi Urszics Zorán. A B-kategóriás akadályhajtásban a komlói Kalamár László bizonyult a legjobbnak, míg a C-kategóriában a lullai Forró Tibor diadalmaskodott.
KaposPont, 2007.12.04.
Teljes cikk

A kormány megint hátat fordított Somogynak
Kolber István államtitkár kérdésünkre azt mondta: első körben a Tab-Lulla-Balatonendréd út nyert Somogyból, ami az M7-es autópálya révén kinyitja a térséget. Régiónk, s benne Somogy amúgy más filozófia szerint él a pályázati lehetőségekkel. A turizmust sem egyedi elbírálásban, hanem a regionális operatív program keretében fejleszti, és hasonlóképpen dönt a városrehabilitációs tervekről.
Sonline, 2007. november 30.
Teljes cikk

Pályázatok sorát utasította el a kormány
Az már biztos, hogy abból a bizonyos ötszázmilliárdból Somogy megye csak egy nyúlfarknyi bekötőút-szakaszra, a Tab közeli Lulla községet az „autópályás” Balatonendréddel összekötő útra kap pénzt.
Magyar Nemzet, 2007. augusztus 4.
Teljes cikk

Pécs városa csaknem minden pénzt elvitt
Megyénk mindössze morzsáknak, az útfejlesztésre kapott pénz egy részének örülhet. A lullai bekötőút felújítása és a Lulla-Balatonendréd út építése a régiónak adott kilencmilliárd egyharmadát „viszi el”.
Sonline, 2007. július 26.
Teljes cikk

Több mint százmilliárd jut fejlesztésre
A következő két évben tíz útépítési programot indítanak el, többek között Lulla és Balatonendréd között, továbbá tíz összekötőút is épül. Kolber István elmondta: a 61-es és a 67-es út felújításáról várhatóan pozitív döntés születik augusztus 8-án.
Sonline, 2007. július 26.
Teljes cikk

Tüskék
Először is munkaterápia van. Mostanában a betegek a favágók után takarítják a húszéves akácerdő maradványát. A terület magánkézben van, a tizennégy munkás a Somogy megyei lullai otthon lakója.
Magyar Nemzet, 2007. május 26.
Teljes cikk

Középpontban a városközpont
A testület a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás projektjei közül 2007-ben támogatja a kiemelten fontos fejlesztésként számon tartott Lulla-Balatonendréd összekötőút építését. Szintén kiemelt helyen szerepel több településen a szélessávú internet hálózat kiépítése, melynek munkálatai néhány faluban már meg is kezdődtek.
Sonline, 2007. március 13.
Teljes cikk

Emberrel vizslatja a vadat
Pomázi Ágoston korábban Pest megye fővadászaként dolgozott. A párja talált rá nyolc esztendeje Somogy megyében, Lullán a megálmodott ingatlanra, ahol azóta is élnek. Az erdőközeli, nyugodt hely kifejezetten alkalmas kutyatenyésztésre.
Sonline, 2007. február 17.
Teljes cikk

Zsákfalvak Somogyban
30-40 kilométeres kerülővel lehet csak eljutni néhány faluba Somogyban. A megye több mint 70 zsáktelepülése között ugyanis évek óta nem építettek betonutakat. A megyei állami közútkezelő kht. igazgatója hangsúlyozta: ilyen célra egy forint központi támogatást sem kapott a társaság az elmúlt 5 évben. Az idén 650 millió forint áll rendelkezésre, ezt a Lulla-Balatonedréd összekötő út építésére különítették el.
KaposPont, 2005.02.03.
Teljes cikk

Úttalan utakon
Ebben az évben ugyanis kevesebb mint 2 milliárd forintból gazdálkodik a megyei közútkezelő kht., de a több mint 1600 km hosszú somogyi úthálózat teljes rendbetételéhez 30 milliárd forintra lenne szükség. A rég várt Lulla és Balatonendréd szakasz is megépülne, ami Tab térségét kötné a Balatonhoz.
KaposPont, 2004.08.18.
Teljes cikk

Mintarégió oktatási társulásra
A Koppányvölgye kistérség 28 településéből nyolc: Tab, Lulla, Zala, Torvaj, Sérsekszőlős, Kánya, Kapoly és Somogymeggyes társult az általános iskolai oktatás közös megoldására. Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármesterének elmondása szerint a környék településeiről eddig is bejártak Tabra tanulni diákok, amiért a településeik hozzájárultak az intézményfenntartás költségeihez.
Népszabadság, 2003. december 31.
Teljes cikk

A Magyar Posta előretekint, de hátrafelé megy
A Balatontól tíz kilométerre lévő, kétszázötvenhárom lélekszámú Lullán már vagy két éve megszűnt a postahivatal, helyette piros postaládák sorjáznak az út mentén. Legközelebb Tabon van postahivatal, ide öt kilométerre, onnét akár még faxot is lehet küldeni.
Magyar Nemzet, 2003. május 3.
Teljes cikk

Főoldal | Bemutatkozunk | Önkormányzat | Ügyintézés | Hírek, programok | Fotógaléria | Hasznos
Térkép | Fontos címek | Kapcsolat | Honlaptérkép
Copyright © 2009
Integranet Kft.